Digital Asset Management (DAM)

Maak je productinformatie compleet

Complete productinformatie zorgt direct voor minder klantvragen, minder serviceaanvragen, minder retourzendingen en blijere klanten. Dat maakt digital asset management belangrijk. Wanneer wij werken aan een businesscase is onze grootste belofte het besparen van tijd. Wanneer je een DAM systeem aansluit op een PIM systeem is het compleet maken van jouw productinformatie veel eenvoudiger.

Digital Asset Management is vaak al een functionaliteit binnen een PIM systeem, maar beperkt. Waar PIM echt staat voor productinformatie management, staat DAM voor alle aanvullende documenten en afbeeldingen die jouw producten compleet maken. Door het installeren van een DAM systeem wordt het beheren van afbeeldingen, handleidingen, certificaten, logo’s en allerhande marketing materialen ook gecentraliseerd. Nooit meer zoeken op verschillende netwerklocaties, maar alles netjes gecentraliseerd in een krachtige tool.

Naast dat een DAM systeem een Single Source of Truth is voor digital assets, kan deze ook functioneren als een samenwerkingstool. Bijvoorbeeld Bynder heeft een fantastische Workflow Management en Studio tool. hiermee creëert iedereen snel en eenvoudig nieuwe marketingmaterialen aan de hand van vooropgezette templates. Dankzij deze templates is het zeer eenvoudig om een eenduidige uitstraling te genereren die perfect in jouw huisstijl past. Zeg maar vast vaarwel tegen dure digital design agencies.

Hieronder een handige infographic die de verschillen en overeenkomsten van PIM en DAM systemen laat zien.

Difference PIM and DAM

PIMDAMPET DAM Partners

De specialisten van PIMDAMPET hebben ruime ervaring met tal van PIM systemen. Wij geloven daarom ook dat specifieke systeeminhoudelijke kennis niet direct noodzakelijk is om succesvol te zijn met productinformatie management. De manier van werken met productinformatie verschilt immers niet veel onderling. Het jasje heeft een andere uitstraling, maar het blijft een jas. Wij kunnen jou ondersteunen met elke PIM aanbieder. Wij helpen jou op weg door een juiste mindset aan te brengen en eigenaarschap te creëren.

Toch hebben wij wel directe samenwerkingen met onderstaande PIM partijen. Het grote voordeel van onze samenwerkingen is dat wij onze informatie rechtstreeks van de bron krijgen. We kunnen hierdoor snel schakelen wanneer dit nodig is. Daarnaast geloven wij dat deze partijen de toekomst van PIM nog makkelijker en leuker zullen maken. Hier dragen wij dan ook graag aan bij.

Elke partij heeft zijn eigen set unieke eigenschappen.

Bynder DAM
Brandfolder DAM
Aprimo DAM

Bynder DAM is een snel groeiend Nederlands merk dat zich specialiseert in het opslaan, uitsturen en creëren van digitale assets als product afbeeldingen, handleidingen, certificaten, logo’s, video’s, en andere digitale middelen om producten extra te verrijken. Naast de module DAM zijn er ook projectmanagement, workflow en Studio tools beschikbaar.

De specialisten van PIMDAMPET hebben ruime ervaring met Bynder DAM. Wij zijn gecertificeerd Bynder DAM Administrator en Solution Partner.

Brandfolder DAM is een Amerikaans merk dat zich volledig heeft gericht op het beheren van grote hoeveelheden digitale assets. Zij richten zich veelal op de Enterprise markt.

De krachtige AI engine van Brandfolder maakt het kinderlijk eenvoudig om digitale bestanden te categoriseren, te voorzien van tags of keywords en alles te beheren vanuit één en dezelfde locatie. En dankzij BrandIntelligence, hun krachtige analytische tool, weet je voortaan precies hoe jouw digitale creaties presteren en gebruikt worden. Zelfs op externe websites.

Aprimo DAM is dé tool als je de volledige controle over asset creatie in eigen beheer wil houden. Het uitgebreide maar makkelijk te gebruiken platform van Aprimo kenmerkt zich door complete DAM functionaliteit te combineren met krachtige workflows voor asset creatie.

Creative designers van over de hele wereld kunnen naadloos samenwerken en feedback vergaren, zonder zicht te verliezen op productiviteit, activiteit, deadlines en de totale kosten van asset creatie. Zeg maar vaarwel tegen dure externe agencieis.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij kunnen echt uren lang praten over productinformatie management, maar het gaat om jou. Wanneer je samenwerkt met PIMDAMPET weet je zeker dat je een zeer gemotiveerd en ervaren specialist verbonden krijgt bij jouw PIM project. Klik hier voor een overzicht van al onze diensten. Wij denken ook graag met jou mee om het juiste PIM systeem te selecteren. Neem hiervoor contact op.

DAM optimalisatie

Een DAM systeem is een levend organisme omdat de informatie- behoefte continue in beweging is. Met een expert van PIMDAMPET bouwen we aan de toekomst van jouw bedrijf.

Training & Support

Wij geloven dat het succes van een DAM mede afhankelijk is van haar gebruikers. Wanneer je goed geïnformeerd en enthousiast aan het werk bent, zal het werk stukken efficiënter zijn en voelen.

DAM development​

Wil je jouw klanten toegang geven tot alle mooie digitale assets die je maakt? Laat onze experts jou adviseren en ondersteunen en verlicht meerdere afdelingen als het gaat om content aanvragen.

Heb je een DAM vraagstuk?

Wij houden wel van een uitdaging en kunnen niet wachten om met jou mee te denken.

Laten we eens praten over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dit kan telefonisch, digitaal, of op locatie in Hengelo (OV).

De koffie staat klaar!

digital asset management

Jouw business laten groeien door samenwerking

Geïnteresseerd?
Neem vrijblijvend contact op.

Voornaam + achternaam
Bedrijfsnaam
Functie
Email
Bericht
Het contactformulier is succesvol verzonden! We reageren zo snel mogelijk.
Daar ging iets niet goed! Controleer de velden en verstuur opnieuw.
Translate »
Scroll naar boven